31.05.2016

Karaman İl Müftülüğü Cami Gençliği Fetih ve Gençlik Şöleni Yapıldı

İl Müftülüğü Cami ve Gençlik proje kapsamında “Cami Gençliği” oluşturmuştur.

Her bölgede 12 Camiden oluşan 10 grup olmak üzere toplam 120 cami ve her camide asgari 3 genç olan 600’e yakın gençlerin oluşturduğu “Cami Gençliği”  grupları her hafta değişik camilerde toplanıp kültür ve irşat hizmetleri yapılmıştır. İl Müftümüz Nuri DEĞİRMENCİ başkanlığında her gruba İl Müftü Yardımcıları, Vaizler, Şube Müdürleri, Murakıp ve eğitim Uzmanı koordinatör olarak görevlendirilmiş ve 1 Mart – 29 Mayıs tarihleri arasında proje uygulanıp, başarıyla sonuçlandırılmıştır.

Cami Gençliği”nin oluşturduğu gençlerin, imam-hatipler ve müezzin-kayyımların katkılarıyla ve gözetimlerinde gençler tarafından hazırlanan program İstiklal Marşını On genç tarafından okunması ve çeşitli kategorilerde 29 Mayıs 2016 Pazar günü saat:14.00 te Kâzımkarabekir Spor Salonunda “FETİH ve GENÇLİK ŞÖLENİ” düzenlendi.

Düzenlenen programa   İl Müftümüz Nuri DEĞİRMENCİ, KMÜ Eğitimi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Münir OKTAY, İl Milli Eğitim Müdürü Asım SULTANOĞLU, İl Müftü Yardımcıları, din görevlileri öğrenciler ve veliler katılımları ile gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu İl Müftülüğü Murakıbı Mustafa DÖKMEN ’in yaptığı program, öğrencilerden İsmail SERT’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İl Müftümüz Nuri DEĞİRMENCİ açılış konuşmasında Peygamber Efendimiz (s.a.v) in gençlere çok önem verdiğini, gençleri yetiştirerek onları, öğretici, elçi, komutan vazifeleriyle görevlendirdiğini, hiçbir gölgenin bulunmadığı günde Rabbin rahmet gölgesi altında bulunanlar arasında; gençliğini Allah yolunda harcayanların olduğunu, Fatih sultan Mehmet’in de çok genç yaşta Peygamberimizin ne güzel komutan müjdesine nail olduğunu ifade ettikten sonra, Gençler tarafından gençlikle ilgili Ayet ve Hadisler okundu. Fahrettin Kerim MUTLU yönetiminde İl Müftülüğü gençlik ilahi grubu tarafından çeşitli ilahiler ve mehter marşları okundu.

Programın ortalarında karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü genç öğrencilerin den oluşan wushu ve karate takımı bir birinden güzel gösterileri ile seyircileri hayran bıraktılar. Öğrenci Ali BAĞCI tarafından Fetih Şiiri, Talha Kamil KARACA tarafından Sakarya Şiiri ve Ömer Can Eker tarafından kendi yazdığı Şehitlik şiiri okundu.

Programın son bölümünde daha önceden yapılan Gruplar arası masa tenisi turnuvasında dereceye giren öğrencilere madalyaları verildi. 5. Grup İmam-ı Azam Cami İmam Hatibi Mehmet ŞİMŞEK’in takımından Ahmet CEYLAN birincilik, 9. Grup Yeşilyurt Cami İmam Hatibi A. Kadir UĞUR’un takımından Ahmet YÜZGEÇ ikincilik ve 6. Gurup Hacı Yusuf Camii İmam Hatibi F. Kerim MUTLU’nun takımından Ali ÇALIŞKAN üçüncülük madalyalarını KMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Münir OKTAY dan aldılar. Liseler arası futbol turnuvasında 10. Grup Mimar Sinan Cami İmam Hatibi İbrahim ÇAY’ın takımına birincilik kupasını İl Müftmüz Nuri DEĞİRMENCİ, 8. gurup Emekseven Camii İmam Hatibi Yahya KAYA nın takımına ikincilik kupasını İl Müftü yardımcısı Ziyaeddin KIRBOĞA ve 6. grup Hacı Yusuf Camii İmam Hatibi F. Kerim MUTLU’nun takımına Cihannüma dernek Başkanı Cahit SUCİ tarafından takdim edildi. Ortaokullar arası futbol turnuvasında birinci olan 1. Gurup İmaret Cami İmam Hatibi Mehmet YILDIRIM’ın takımına Gençlik Spor İl Müdür Vekili Mustafa KARADENİZ, ikinci olan4. Gurup Nejdet AYDOĞDU’nun takımına Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yusuf SALIK, üçüncü olan 10. Gurup İbrahim ÇAY’ın takımına İslami İlimler Fakültesi Sekreteri Mustafa AVCI tarafından takdim edildi.

Program grup öğrencileri ile toplu hatıra fotoğrafı ile sona erdi.