18.04.2017

KUTLU DOĞUM HAFTASI AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Karaman İl Müftülüğünün düzenlemiş olduğu 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında “Hz. Peygamger ve Güven Toplumu” temalı Kutlu Doğum açılış programı Karaman Valisi Süleyman TAPSIZ, Belediye Başkan Vekili Duran KABAAĞAÇ, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim ALAN, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet AKGÜL, Vali Yardımcısı Hakan EZGİ, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt KUNTOĞLU, Daire Amirleri ve halkın yoğun katılımıyla KMÜ 15 Temmuz Konferans salonunda gerçekleştirildi. Sunuculuğunu İl Müftülüğü ADRB Vaizi Mustafa DÖKMEN’in yaptığı program; Cezaevi Vaizi Şakir ŞAHİN’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Karaman İl Müftüsü Muhammet Lutfi KETENCİ; Diyanet İşleri Başkanlığının “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu”  olarak belirlediği tema çerçevesinde Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin hafta içerisinde Peygamber efendimizi (sav) anmaktan anlamaya düsturu ile yoğun bir şekilde il genelinde düzenlenecek olan programlarla devam edeceğini ifade ettikten sonra Kutlu Doğum Haftasının; programa teşrif eden misafirlerle birlikte, tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Kutlu Doğum Haftası Münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığının hazırlamış olduğu “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” temalı sinevizyon gösterisi izlendi.

Karaman Valisi Süleyman TAPSIZ programda yaptığı konuşmada; ahlâkı Kur’an olan Peygamber Efendimizin her yönüyle güzel bir örnek olduğunu belirterek, yaşadığımız bu dönemde tüm insanlığının onu anlamaya daha çok ihtiyacı olduğunu söyledi.

Vali TAPSIZ, Kur’an-ı Kerim’i ve Peygamberimizin örnek hayatını günlük hayatımızın merkezine almamız gerektiğini ifade etti.

Vali TAPSIZ; “Bugün Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizi anlamak için buradayız, anmak için değil. Peygamberimize olan sevgimizi ve aşkımızı onun yaşamındaki her anını örnek olarak ve bunu hayatımıza yansıtarak gösterebiliriz. Peygamber Efendimizin getirdiği dinin güzelliklerini anlamak sadece bir geceyle sınırlandırılmamalı. O’nu hayatımızın her anında, yaşamımızın her köşesinde baş tacı yaparak getirdiği mesajı doğru anlamalıyız” dedi.

Programının ikinci bölümünde Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk BELVİRANLI ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Müdürlüğü Konya Türk Tasavvuf Musiki Topluluğunun seslendirdiği eserlerle devam etti.

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali AKPINAR’ın vermiş olduğu “HZ. PEYGAMBER VE GÜVEN TOPLUMU” konulu konferansta; Emin Muhammedin ümmeti olarak, bugün bizim güven verme konusunda, güvenilir olma konusunda yerimiz ve durumumuz nedir? Öncelikle bu soruyu kendimize sormamız gerekiyor.

Güven toplumu; Güven düsturu olan, Kur’an-ı Kerimi kendisine rehber edinen toplumdur. Güven toplumu; Güven toplumu olarak tarihe geçen saadet çağı insanını, kendisine model alan toplumdur.

Mekke’de başladı Peygamberlik, Mekke’de inmeye başladı Kur’an-ı azimüşşan. O Mekke ki emin beldedir. Bizim şehirlerimiz emin beldeyi kendilerine örnek alarak kurulur. Bizim şehirlerimiz darul-emandır.

Burada Müslümanlar olarak “Emin Muhammedin, Emin Ümmeti” olarak hepimiz sorumluyuz. Peygamber Efendimizin o eminliğini, o sözünde ahdinde duruşunu, emaneti ehline verişini, emanete riayet edişini, okurken, anlatırken ve değerlendirirken hep kendimizi sorgulamamız ve test etmemiz gerekiyor.  Efendimizin sözüyle “Müslüman, eliyle ve diliyle Müslümanların kendinden salim olduğu, selamette olduğu kimseydi”  ama bugün bakıyoruz ki Müslümanların en fazla dedikodusunu yine Müslüman kardeşleri yapıyor. Müslümanların gıybetlerini, Müslümanlara hakaretleri, iftiraları yine dilleriyle Müslüman kardeşleri yapıyor. Müslümanların üzerine bombaları tekbir sedalarıyla Müslüman kardeşleri atıyorlar. Hani nerede kaldı “Müslüman elinden ve dilinden Müslüman kardeşinin güvende olduğu kimsedir”… O halde efendimiz (s.a.s)’in “benim ümmetim, beni izleyendir” hadisi şerifi doğrultusunda, onun yolunda olarak ahirette de onun yakınında komşu olmayı Cenab-ı Allah nasip etsin diyerek programda emeği geçen kardeşlerimize ve davetimize icabet eden misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Program çiçek ve tablo takdimi ile sona erdi.