07.09.2017

GEÇİCİ KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİSİ SINAV DUYURUSU

İlgi

:

a) Diyanet İşleri Başkanlığının 03/11/2014 tarihli ve 6066 sayılı yazısı.

b) Diyanet İşleri Başkanlığının 28/04/2016 tarihli ve 23263 sayılı yazısı.

c) Diyanet İşleri Başkanlığının 09/09/2016 tarihli ve 44009 sayılı yazısı.

d) Diyanet İşleri Başkanlığının 24/08/2017 tarihli ve 75813 sayılı yazısı.

İlgi (a), (b), ve (c) Başkanlık yazıları gereğince ilimiz merkez, ilçe, kasaba ve köylerde bulunan Kur’an kurslarımızda ihtiyaç olan yerler için, 2017-2018 eğitim öğretim yılı içerisinde geçici Kur’an Kursu Öğreticisi olarak görevlendirilecek personelle ilgili aşağıda belirtilen şartlarda ve tarihte mülakat yapılacaktır.

SINAVLA İLGİLİ ŞARTLAR   :

1. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48/A maddesinde yer alan genel ve özel şartları taşıyor olmak.
  2. İmam Hatip Lisesi, İlahiyat Ön Lisans veya İlahiyat Fakültesi mezunu olmak.
  3. 2016 Yılı KPSS (DHBT)’den 60 ve üzeri puan almış olmak. İhtiyaç olması halinde 2016 KPSS (DHBT) puanı 60 altı olanlarda değerlendirmeye alınacaktır.
  4. 18 yaşını doldurmuş olmak.
  5. Kur’an Kursu Öğreticiliği yapmaya engel bir manisi bulunmamak.
  6. Müracaatlar 06 Eylül 2017 Çarşamba Günü başlayıp,  20 Eylül 2017 Çarşamba Günü mesai bitiminde sona erecektir.
  7. Müracaatlar görev almak istenilen İl veya İlçe Müftülüklerine şahsen dilekçe ile yapılacaktır.
  8. Sınava katılacaklar mülakat için başka bir duyuruya gerek kalmaksızın sınav yeri ve zamanında hazır bulunacaklardır.
  9. Görevlendirme mülakat sonuçlarına ve Başkanlık talimatlarına göre en yüksek puandan başlanarak yapılacaktır.
  10. Puanların eşit olması halinde 2016 KPSS (DHBT) puanı fazla olan, bu puanında aynı olması halinde hafızlık ve öğrenim durumuna göre görevlendirmede öncelik verilecektir.
  11. Teklif edilen görev yerlerini kabul etmeyenler haklarından feragat etmiş sayılacaklardır.
  12. Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilenlerin görevlendirmeleri yapılmayacaktır.

SÖZLÜ SINAVIN YERİ VE ZAMANI   :

1. İlimiz genelinde geçici öğretici olarak görev almak isteyenler 21 Eylül 2017 Perşembe Günü Saat 09:00’ da Yunus Emre Kız Kur’an Kursunda sınava gireceklerdir. Başyayla, Ermenek ve Sarıveliler ilçesinde görev alacak olanlar Ermenek İlçe Müftülüğünde sınava gireceklerdir.
  2. Mülakata katılacaklar İkinci bir duyuruya gerek kalmadan mülakat yerinde ve zamanında hazır bulunacaklardır.

SÖZLÜ SINAV SONUCUNUN DUYURULMASI   :

Sözlü sınav başarı listesi Müftülüğümüzün internet sitesinden duyurulacak olup, ilgililere ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

İSTENEN BELGELER   :

1. Dilekçe