03.10.2017

‘CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI’ AÇILIŞ PROGRAMI YAPILDI.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl belirli bir tema çerçevesinde düzenlenen ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ Karaman İlimizde Piri Reis Kültür Merkezinde yapılan açılış programıyla başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanarak bir gelenek haline gelen ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda bu yıl “Cami, Şehir ve Medeniyet” teması işlenmektedir.

İl Müftülüğümüzün Piri Reis Kültür Merkezinde düzenlemiş olduğu ve sunuculuğunu ADRB Vaizi Mustafa DÖKMEN’in yaptığı program, Cezaevi Vaizi Şakir ŞAHİN’in Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan İlimiz Müftüsü Muhammet Lutfi KETENCİ, hafta nedeniyle düzenlenen etkinlikler hakkında katılımcılara bilgiler verirken “İslam’da hayatın, şehrin ve medeniyetin merkezinde camilerin olduğunu ve Camileri inşa etmek, onlara sahip çıkmak ve camileri onarmak ve camileri imar etmek Müslümanların bir görevidir” dedi. Ayrıca; “İslam şehirlerinin ruhunu cami merkezli değerler oluşturduğunu ve 15 Temmuz’da camilerin minarelerinden yükselen salâlar, camilerimizin ne kadar önemli olduğu açıkça göstermiştir” diyerek bütün personelin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ettikten sonra konuşmalarına son verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet YAMAN bir konferans verdi. YAMAN, camilerin hayatımızdaki yeri ve önemine dair verdiği konferansın ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.

Düzenlenen programa, Karaman Valisi Fahri MERAL, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet YAMAN, İlimiz Müftüsü Muhammet Lutfi KETENCİ, İl Müftü Yardımcısı Ali ABAY, Vaizler, Din görevlileri ve Müftülük çalışanları katıldı.

Vali Fahri MERAL’in, Prof. Dr. Ahmet YAMAN’a teşekkür etmesi ve çiçek takdimi ile program sona erdi.