29.11.2017

İlçe Müftümüz Ahmet YOLCU'nun Mirac Kandili Mesajı

Rahman ve Rahim olan Allah’ın Adıyla.

Alemlere Rahmet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa Sallallahü Aleyhi ve Sellemi anmak ve anlamak için yapılan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin yoğun bir şekilde devam ettiği şu günlerde, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa Sallallahü Aleyhi ve Sellemin ihsan ve ikram dolu mucizevi bir yolculukla Cenab-ı Hakk’ın yüksek huzuruna kabul edildiği Miraç gecesini yeniden; 23 Nisan 2017 Pazar’ı Pazartesiye bağlayan gece idrak edeceğiz.

Peygamber Efendimiz’in Mescid-i Haram’dan, Mescidi Aksa’ya yolculuk yaptığı ve Recep ayının 27. Gecesine rastgelen bu mübarek gecede, Efendimiz (sas); bize üç büyük hediyeyle dönmüştür. Birincisi, günde beş defa Rabbimizle buluşma imkânı veren “Müminin Miracı” namazdır. İkincisi, Bakara Suresinin son ayetleridir ki burada Rabbimiz bizlere yüksek sorumluluklarımızı ve zaaflarımızı birlikte hatırlatmaktadır. Üçüncüsü ise; tevhid inancına sahip olan herkesin ebedi kurtuluşa ereceği müjdesidir.

Yüce Allah’ın (Celle Celalühü) razı olacağı bir hayat yaşamayı uman mü’min kişiye düşen miracı sadece Sevgili Peygamberimiz’in bir hatıratı, bir tarihi vakıa olarak anlamak olmamalıdır. Mü’minin yüceler yücesi Allah’ın razı olacağı bir yaşam ve Sevgili Peygamberimiz’in göstermiş ve öğretmiş olduğu nizami hayatı düstur edinmektir.

Unutmayalım ki bugün hem ülke olarak hem İslâm âlemi hem de insanlık olarak insanı yüceltecek ve yükseltecek miraç değerlerine her zamankinden daha fazla muhtacız. Birliğe, dirliğe, kardeşliğe ve huzura giden yolda; dostu düşmanı tanımanın yolu da miraç değerlerini hayatımıza aktarmaktan geçmektedir. Bu vesileyle Miraç Kandilinizi tebrik ediyorum. Miraçla bütünleşen değerlerin tüm insanlığın hayrına vesile olmasını, yükseliş ve yücelişimizin nefislerimizden başlayarak dalga dalga toplumun her kesimini kuşatmasını, Miracın kalplerin cilası ve temizleyicisi olan Zikrullahla kul ile Yüce Yaratan arasındaki kapıların daima açık kalmasını temenni ediyorum.

Ahmet YOLCU

Ayrancı İlçe Müftüsü