29.05.2020

CUMA NAMAZI ÖNCESİ ŞÜKÜR KURBANI KESİLDİ

Tüm dünyada etkili olan koronavirüs salgını sürecinde virüsün daha fazla kişiye bulaşmasını engellemek amacıyla alınan tedbirler kapsamında cami ve mescitlerde cuma namazları ile toplu ibadetlere geçici süreyle ara verilmişti.

Uygulanan koronavirüs tedbirleri neticesinde vaka ve vefat sayılarında düşüşle birlikte aşamalı olarak normalleşme süreci başladı.
Sokağa çıkma kısıtlamalarında yeni düzenlemelerle toplu ibadete ara verilen camilerimiz bugün kılınan Cuma namazıyla tekrar cemaatine kavuştu.
           Uzun bir aradan sonra evlerimizde abdest alarak, kendi seccadelerimizi sererek, sosyal mesafeye uyarak, maskeli bir şekilde bu gün Cuma Namazlarımızı kıldık. Yurt genelinde bütün il ve ilçelerimizde olduğu gibi İlçemizde de Ulu Camii’ nde Cuma namazı öncesi şükür kurbanı kesildi.

İlçe Müftümüz Namık KARAAHMETOĞLU’ nun refakatinde dualarla kesilen kurban Türkiye Diyanet Vakfı Ermenek Şubesi görevlilerimizce ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.