27.03.2021

İLÇE MÜFTÜMÜZÜN BERAT KANDİLİ MESAJI

27 Mart Cumartesi’ yi Pazar’ a bağlayan gece Berat Kandilidir. Şaban ayının 15. gecesi olup, Ramazan Ayının müjdecisidir.

Borçtan, cezadan ve günahtan kurtulmak gibi anlamlara gelen Berat; Günahlardan arınıp Allah Teala’ nın rahmet ve mağfiretine mazhar olmayı ifade eder.

Bir hadis-i şerifte de belirtildiği gibi bu gece yapılan dualar reddedilmez.

“Beş gece vardır ki, o gecelerde yapılan dualar reddedilmez. Bunlar;

- Recep Ayının ilk (Cuma) gecesi,

- Şaban Ayının ortasındaki (Berat) gecesi,

- Cuma gecesi,

- Ramazan ve Kurban Bayramı geceleridir.”

Bu vesileyle Berat Gecemizin kurtuluşumuza vesile olmasını niyaz eder, hayırlı kandiller dilerim.

Abdullah ÖZMEN

İlçe Müftüsü