05.01.2022

Karaman İl Müftülüğünden Üniversite Öğrencilerine Yönelik Final Öncesi Moral Gecesi Etkinliği

İl Müftülüğü tarafından Zembilli Ali Efendi Kur'an Kursunda, manevi danışmanlar rehberliğinde üniversite öğrencilerinin final sınavları öncesi motivasyonlarına artırmaya yönelik din görevlileri tarafından okunan ilahi, ezgi, kaside ve ikramlar eşliğinde moral gecesi düzenlendi. Programa katılan İl Müftüsü Faruk GÜRBÜZ gençlere yönelik konuşmasında;

"Gençlik, muazzam bir hazinedir, kıymetini bilmeliyiz, vaktimizi verimli çalışmalarla değerlendirmeliyiz. İlim tahsili yolunda ailelerinizden uzakta sıcak yuvaya hasret bir şekilde şehrimizin en kıymetli misafirlerisiniz. Sizleri bu akşam düzenlediğimiz moral gecesinde ağırlamaktan mutluluk duyduk. Bu buluşmanın sınavlar öncesi yapılmış olması önem arz etmektedir. Akademik başarınız kadar manevi kazancınızı artırmanız, ruh güzelliğine talip olmanız anlamına gelen bu icabetiniz kayda değer bir davranıştır. Milletimizin gelecekteki teminatı olmanızdan dolayı size yapılan hiçbir yatırım boşuna değildir. Her ne faaliyet yapıyorsak yapalım “Gençliğe Değer” diyorum. Her birinize dünyevi ve uhrevi sınavlarınızda başarılar diliyorum. Bundan sonra icra edecek olduğumuz programlarımıza katılımlarınızı bekliyorum." dedi.

Kur'an Kursunda hafızlık öğrenimine devam eden öğrencilerle kaynaşmaya da vesile olan programdan öğrencilerin olumlu anlamda etkilendikleri ve bu tür etkinliklerin devam etmesi yönündeki talepleri dikkat çekti.