25.04.2022

Karaman İl Müftülüğü tarafından "Gençliğe Değer Projesi" kapsamında din görevlilerince ilgilenilen gençlerle Dikbasan Camiinde İftar-İtikaf ve Sahur Buluşması gerçekleştirildi.

22.04.2022 Cuma günü iftarla başlayan program, İl Müftüsü Faruk GÜRBÜZ, gençler ve çok sayıda cami cemaatinin katılımıyla icra edildi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, topluca yapılan iftarın ardından akşam namazı kılındı. Teravih namazından sonra cemaate hitap eden GÜRBÜZ, gençlere ve cami cemaatine Ramazan ayının öneminden, programın ana teması olan itikaf sünnetinden bahsetti. Bugün burada yarınımızın büyükleri olacak gençlerle bir gece de olsa Peygamber efendimizin itikaf geleneğinin devam ettirilme hususunun önemine dikkat çeken GÜRBÜZ, programa katılan gençlere ve cami cemaatine teşekür ederek duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gecenin ilerleyen saatlerinde okunan ilahiler ve kasidelerle sahura kadar devam eden itikaf, ikram edilen sahur yemeğinden sonra topluca kılınan sabah namazıyla sona erdi.