11.05.2022

Din görevlileri Kur’an’ı güzel okumak için yarıştılar

Diyanet İşleri Başkanlığınca "2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" nedeniyle din görevlilerine yönelik düzenlenen "Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması" kapsamında il birincileri belirlendi.

Karaman Mercan Camii’nde düzenlenen yarışmada din görevlileri Hafızlık ve Kur’an’ı Kerimi en güzel şekilde okumak için yarıştı.

Komisyonun değerlendirmeleri sonucunda, hafızlık yarışmasında Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Camii İmam-Hatibi Hasan Yasin Topal birinci, Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmasında Karaman Yollarbaşı Köyü Garip Camii İmam-Hatibi Muhammed Rauf Kantar birinci, Ermenek Pınarönü Köyü Camii İmam-Hatibi Ebubekir Tanhan ikinci oldu.

Yarışmada dereceye giren din görevlilerini tebrik eden İl Müftü Yardımcısı Adem Bahcıvan, dereceye giren din görevlilerine hediye takdiminde bulunarak, bölge yarışmalarında ilimizi temsil edecek din görevlilerine başarı dileğinde bulundu.