28.06.2022

Karaman'da 'Kurban Bağış Standı' açıldı

Karaman İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Karaman Şubesi iş birliğinde, "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla, "Kurban Bağış Standı" açıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde; "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen 2022 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu'na il ve ilçe müftülüklerinin desteği devam ediyor.

Bu kapsamda çalışmalar yürüten Karaman İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Karaman Şubesi, vatandaşların kurban bağışlarını rahatlıkla yapabilmeleri amacıyla Aktekke Camii Meydanı, Atatürk Parkı ve İl Müftülüğü önüne "Kurban Bağış Standı"açtı.

Afişler ve broşürlerle tanıtımların da yapıldığı stantlarda vatandaşlara vekaletle kurban kesimi hakkında bilgi verilirken, yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine kurbanların ulaştırıldığı anlatılıyor.

İl Müftüsü Faruk Gürbüz, hayırseverler ile ihtiyaç sahibi insanlar arasında köprü vazifesini görmeyi hedeflediklerini belirterek, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye Diyanet Vakfı iş birliği ile 'Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş' kampanyasını başlattık. Yurt dışı vekalet yoluyla kurbanımızın fiyatı 1.800 TL, yurt içinde ise 2.250 TL olarak belirlendi. Kampanyamıza katılım sağlamak isteyen vatandaşlarımız il ve ilçe müftülüklerimize bizzat gelerek ya da cami görevlilerimiz ve Kur’an kursu görevlilerimiz aracılığıyla da bağış yapabilirler. Kurulan bağış stantlarımıza gelemeyen vatandaşlarımız, ww.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden çevrimiçi/online bağış yapabilecekler. Mobil bağış uygulamalarından da kurban vekaletleri verilebilecek’’ dedi.