01.07.2022

Karaman’da 'Bir Yetime Aile Olmak' konulu panel düzenlendi

Karaman İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından "Bir Yetime Aile Olmak" konulu panel düzenlendi.

İl Müftüsü Yardımcısı Adem Bahcıvan başkanlığında düzenlenen panele İl Vaizi Salih Han ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Koruyucu Aile Koordinatörü Sosyolog Ali Gizli konuşmacı olarak katıldı.

Piri Reis Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panel, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Karaman Valisi Tuncay Akkoyun’un açılış konuşması ile devam etti.

Vali Akkoyun, ailenin çocuk için çok önemli bir müessese olduğunu belirterek, “Aile bir çocuğun güvenle büyümesi ve topluma faydalı bir birey olarak yetişmesi için gerekli ve birincil ortamdır. Her çocuğun sağlıklı gelişebilmesi için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyacı vardır. Sizler koruyucu aileler olarak, çocuklarımıza fedakârca destek olmaktasınız. Aynı şekilde sizler, yuvalarınızı kalplerinizi açarak bu evlatlarımızın hayatlarının her evresini belirleyecek çocukluk dönemlerini sağlıklı bir şekilde geçirmeleri ve normal hayatlarına devam etmeleri konusunda ciddi gayretler göstermektesiniz.” dedi.

Devletimiz her zaman tüm imkânlarıyla çocuklarımızın ve koruyucu ailelerimizin yanındadır.”

Akkoyun; devletimizin her zaman tüm imkânlarıyla çocuklarımızın ve koruyucu ailelerimizin yanında olduğunun altını çizerek, “Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz, Koruyucu Aile uygulamasının yaygınlaşması için uzun yıllardır çok titiz çalışmalar yürütmektedir. Karaman’da hâlihazırda 47 evladımızın, koruyucu aile hizmet modeliyle aile yanında bakım ve gözetimi sağlanmaktadır.” dedi.

Panelde yaptığı konuşmada, Yetime, kimsesize, mağdura, mazluma el uzatmanın Allah’ın rızasını kazanmak olduğunu ifade eden Bahcıvan "Peygamber Efendimiz bir defasında sahabenin de bulunduğu bir ortamda 'Ben ve yetimi koruyup gözetenler cennette yan yana olacağız’ buyurmuştur. Yetimler gerçekten bizlere Allah'ın emanetleridir. Peygamberimiz (s.a.s)dünyaya teşrif ettiklerinde yetimdi. 8 yaşına kadar dedesinin yanında kaldı. Hz Meryem, Zekeriya (a.s)'ın himayesinde büyüdü. Hz Musa (a.s)’ın Firavunun sarayında Allah’ın hikmetiyle büyümesi İslam ve insanlık tarihi açısından çok önemli örneklerdir’’ dedi.

Vaiz Salih Han’ın ‘’Dini Referanslar Bağlamında Koruyucu Ailelik’’ ve Sosyolog Ali Gizli’nin“Koruyucu Aile Hizmetleri” konulu sunumlarının ardından, koruyucu aile Özgül-Ruhi Kemal Ergün çifti katılımcılarla tecrübe paylaşımında bulundu.

Panele Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, İl Müftüsü Faruk Gürbüz, il müftü yardımcıları, vaizler, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.