20.03.2023

Seher Vaktinde, Ecdadın İzinde

Çanakkale şehitleri başta olmak üzere tüm geçmişlerimiz için Kur'an ve Dua programı gerçekleştirildi.

Siteler Camii'sinde  düzenlenen sabah namazı buluşmasına halkımız yoğun katılım sağladı.

Kur'an-ı Kerim okunarak Aziz şehitlerimiz başta olmak üzere geçmişlerimiz için dua edildi. Ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulması için de dua edildi. Rabbimizin bize rahmeti talep edildi.

Tesbihat programı sonrası sohbet eden İl Müftümüz Sn. Faruk Gürbüz konuşmasında şehitliğin önemine değindi. Şehitlerin elde ettiği mükafatı vurgulayan İl Müftümüz Peygamberimizin şu hadisinde yer verdi: “Cennete giden hiç kimse, yeniden dünyaya dönmeyi ve dünyalık adına herhangi bir şeyin kendisi için olmasını istemez. Şehit olan kimse bunun dışındadır. O, gördüğü o büyük mükâfattan ötürü, on defa daha (Allah yolunda) ölmek için dünyaya dönmeyi temenni eder / arzu eder.” (Buhari, Cihad, 21; Müslim, İmaret, 109-1877)

Programda camiye gelen küçük misafirlere pamuk şeker ikramı yapıldı. Siteler Camii İmam-Hatibi Salim Kılıçaslan koordinesinde hazırlanan ikramlarla çocuklar sevindirildi.

Program çıkışı misafirlere çorba ikramı yapıldı.