30.05.2023

Karaman’da Aile Haftası Konferansı Düzenlendi

Karaman İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Merkezi tarafından ‘’Aile Haftası’’ dolayısıyla aile olma bilincinin artırılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla ‘’ İyiliğe Aileden Başlamak’’ temalı konferans gerçekleştirildi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleşen programa, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse konuşmacı olarak katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Faruk Gürbüz yaptı.
Ailenin toplumun temeli olduğunu ve ailenin bazulmasının toplumun bozulması olacağını ifade eden Prof. Dr. Köse ‘’  Aileyi yıktığınızda insanı yıkarsınız, insanı yıktığınızda toplumu yıkarsınız, toplumu yıktığınızda devleti yıkarsınız. O yüzden çocuklarımızla aile bağlarımızın sağlam tutulması, kuşak çatışmalarının asgariye indirilmesi ve çözülebilmesi için gayret sarfetmeliyiz.’’
‘’ Anne ve baba, evladının maddi ihtiyaçlarının yanında ruhi ihtiyaçlarını karşılamakla da mükelleftir. Çocuklar anneden şefkat duygusunu, babadan da güven duygusunu alır. Şefkatli ve güvenli bir ortamda büyüyen çocuklar gelecekte de iyi bir anne iyi bir baba olacaklardır.’’ dedi.
Konferansa din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.