19.04.2021

AKTEKKE CAMİ, ARABOĞLU CAMİ VE YUNUS EMRE CAMİLERİNDE İLİM VE HİKMET DERSLERİ BAŞLADI

İlk emri “Oku” olan dinimizin müminleri günde beş vakit bir araya toplayan mekânı olan camilerimiz, tarih boyunca mihrâbı minberi ve kürsüsüyle ilim ve hikmetin beşiği olmuştur. Camilerde kurulan ders halkaları, her yaştan ve seviyeden insana hitap eden cami sohbetleri ve hutbelerimiz, islâm ilim geleneğinin temelini oluşturur. Camiye gelen gönüller ilimle aydınlanır, irfanla ihyâ olur.

Diyanet İşleri Başkanlığımızca  tarihte olduğu gibi günümüzde de camileri ilim ve hikmet merkezi haline getirmek ve toplumun tüm kesimlerini sahih dini bilgiyle aydınlatmak amacıyla ve ilim-irfan yurdu camilerimizin pandemi sürecinde de işlevselliğini devam ettirebilmesi, ilahiyat/İslami ilimler fakülteleri hocaları ile din ve cami hizmetlerini buluşturmak amacıyla 81 il merkezinde “İlim Hikmet Dersleri” konulu proje başlatılmıştır.

Bu bağlamda İl Müftülüğümüzce de İlim Hikmet Dersleri projesi uygulanmaya başlatılmıştır. Buna göre:

Aktekke Camii’ nde, her hafta Perşembe öğle namazından önce Siyer alanında KMÜ İslami İlimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Murat GÖK hocamız tarafından Fıkhus siyre okumaları,

Yunus Emre Camii’nde her hafta Pazartesi öğle namazından önce Tefsir  alanında KMÜ İslami İlimler Fakültesi Dr. Öğr.  Duran Ali YILDIRIM hocamız tarafından Safvetüttefasir okumaları,

Araboğlu Camii’ ‘inde ise her iki haftada bir Çarşamba günü öğle namazından önce Tasavvuf alanında KMÜ İslami İlimler Fakültesi Dr. Öğr. Nasseruddin MAZHARİ hocamız tarfından Mesnevi okumaları şeklinde gerçekleştirilecektir.

Karaman İl Müftülüğü olarak tüm Karaman halkımızı İlim Hikmet derslerini koronavirüs tedbirlerine de riayet ederek takip etmeye davet ediyoruz.