25.06.2020

İlçe Müftüsü Ramazan DEMİRCİ

Müftü Ramazan DEMİRCİ,1976 yılında Karaman'da dünyaya geldi. Alanözü Köyü İlkokulunu bitirdikten sonra bir yıl Alanözü Köyü Kur'an Kursunda Kur'an eğitimi aldı. Orta ve Lise öğrenimini, Karaman İmam Hatip Lisesinde tamamladı.1995 yılında, Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesine başladı ve bu bölümden 2000 yılında mezun oldu. Askerliğini 2001 yılında 279. Kısa dönem Er olarak İstanbul Hava Harp Okulu Komutanlığı Hava Hastanesi'nde tamamladı. Diyanet İşleri Başkanlığının bünyesinde memuriyete ise, 2003 yılında Antalya’nın Akseki İlçesi Hüsamettin Köyü Camii’nde aday imam hatip olarak başladı. 2005 yılında, naklen Karaman Merkez Yunus Emre Camii İmam Hatipliğine atandı. 2006 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Konya Haseki Eğitim Merkezi olarak da tanınan Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi’ne kursiyer olarak katıldı ve bu bölümden 2009 yılında mezun oldu. 2009 ila 2010 yılı Aralık ayına kadar Karaman Merkez Medine Camii ve Güzelevler Camiinde İmam Hatip oarak görev yaptı. 2011 yılı Ocak ayında kurumlar arası geçiş yolu ile Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Ağrı ili Patnos ilçesine İmam Hatip Lisesi meslek dersleri öğretmeni olarak atandı. Şubat 2012 yılında Karaman İmam Hatip Lisesine meslek dersleri öğretmeni olarak naklen atandı. 2014 yılı Nisan ayında D.İ.Başkanlığı bünyesinde Karaman Ayrancı ilçe Vaizi olarak göreve başladı. Açılan yazılı ve sözlü sınavda başarılı olup, 2017 yılı Kasım ayında İlçe Müftüsü olarak Başyayla İlçesine atandı. 22 Haziran 2020 tarihinden itibaren de Kazımkarabekir İlçe Müftüsü olarak görev yapmaktadır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.